EZ EGY SZÜLETÉSNAPI MESEKÖNYV.

A MESEMONDO.LAPOK.HU

OLDALON MEGRENDELHETŐ.

HOGY MÉG MI, AZ KIDERÜL, HA ODAKATTINTASZ.

Földvári György

író, meseköltő, képzőművész, polihisztor

1951-ben született, 1989-ig osztályidegen volt, azóta ismeri az egész osztály.

Iskoláit a Zala megyei Galambokon, a Vas megyei Magyarszecsődön és Körmenden, a Csongrád megyei Szegeden, a Vas megyei Szombathelyen és a Pest megyei Budapesten végezte. Volt paraszt, betanított munkás, igazgató, népművelő, könyvtáros, tanár, újságíró, kiadói szerkesztő, elnök és regisztrálhatatlan munkanélküli. Lakott és dolgozott szerte az országban, ám még mindig több olyan hely van Magyarországon, ahol nem lakott, mint ahol igen.

Ha jobb dolga nincs, szülővárosában, Kaposváron él. Eddig mintegy 104 meséje jelent meg nyomtatásban, 6 mesekönyve több kiadásban összesen több mint 140.000 példányban fogyott el. Megjelent újságcikkeinek, publicisztikai írásainak száma sem kevés, de lusta volt őket összeszámolni. Ez foglalkozási ártalom, ugyanis egy ideig a Pató Pál Párt köztársasági elnökjelöltje volt. Szerkesztette a Mondat című folyóiratot, a Zsebújság (Pocketmate- Taschenzeitung) című mini-nyelvmestert, és eddig 49 könyvet rendezett sajtó alá. Elő- és utószavainak, fülszövegeinek a számát nem tudja, de ezekből is sok van. Önálló verseskötete még nem jelent meg, mert szeret olyan könyveket megjelentetni, amiket olvasnak is.

Volt néhány képzőművészeti kiállítása, és 2000-ben megalapította az F-Art Mozgalmat. A Mozgalom azóta lassú vízként mossa partját, ám ha egyszer átszakítja gátját és rátör a világra, hát Isten óvjon minden ódondászt és giccsgalériát!

Mostanában jelenik meg egy olyan mesekönyve, amelyet saját maga illusztrált. Ez azt jelenti, hogy lassanként feladja elveit: lehet, hogy még azt is megérjük, hogy autót vesz, mielőtt sofőrt tarthatna hozzá. Ez azonban azt jelentené, hogy közel a világvége, tehát mindent meg kell tennünk, hogy lebeszéljük róla.


Jelenleg a Balaton-Pannonia Kulturális Egyesület elnöke (http://www.balatonpannonia.lapok.hu ); és a második saját illusztrációkkal megjelenő mesekönyvét rendezi sajtó alá.


English:


György Földvari

Writer, tale-writer, painter, polyhistor.

Was born in 1951 in Hungary, Central-Europe. He was a class-alien to 1989. (His father was a Calvinist minister.) Since that time was acquainted with complete class.

His schools accomplished in Galambok, Magyarszecsőd, Körmend, Szeged, Szombathely, Budapest.

He was farmer, trained worker, director, librarian, teacher, publisher's editor, chairman and unregistered jobless.

He lived and worked over the Hungary, however here still some such places exists, where he not lived, as such where yes.

If hasn’t better to do, he live in his home town, Kaposvár.

Up to the present he published in print something like 110 tales, his 10 tale-books runned out in some editions in all 140000 issues. He has a lot of published articles, publicistic writings, but these are not counted that he is lazy. This is a disease of profession namely he is the former chairman of the International Federation of Lazy-Bones, and was the candidate of Pato Pal Party (too lazy-bones!) for the President of the Government.

He edited by the periodical ’Mondat’ (Sentence), the language-teached mini-review ’Pocketmate-Taschenzeitung’.

He not knows the number of his forewords, afterwords and blurbs, but also these are a good many.

He not yet published in a self-sufficient book his poems, namely he is fond of publish such books, which are readable.

It was some exhibition of his graphics and paintigs, and he established in 2000 the F-ART MOVEMENT.

The Movement float like the slack water; but still waters run deep - however once the baffle made crash down, God mercy to all kitsch-gallery!

Lately he publicated a self-illustrated tale-book. This thing signify that he bit by bit gives up his principles. Maybe he buy an auto before he get capable to employ a chauffeur.

After all tis meant that: is near the crack of doom, also we are obliged to do all talk him out of this idea.Vissza a főlapra